טוחן אשפה הוא מוצר חשוב וידידותי לסביבה. המזון אשר נטחן בטוחן האשפה יוצא בחלקיקים קטנים דרך הצנרת הביתית.
גם אתם שואלים למה “ידידותי לסביבה”? ובכן, גרגירים אלו מסוננים במכוני טיהור וסינון המים ומשמשים לדישון שדות ושאר שימושים אורגניים.
למעשה, כאשר אתם טוחנים את שאריות המזון, אתם ממחזרים ותורמים לסביבה.
בנוסף טחינה של אשפה אורגנית מצמצמת את כמות הזבל שאנו מייצרים באופן דרמטי ומשפרת את איכות החיים.
מספר שלבי טחינה:
טוחני אשפה שונים מסוגלים לטחון מזונות שונים. ישנם טוחנים רבים אשר לא יוכלו לטחון מזון סיבי כמו קליפות בננה, פטרוזיליה וכו’ , מזון קשה ביותר כגון עצמות, גרעיני פירות, גלעין אבוקדו וכו’.
מספר שלבי הטחינה משפיע ביותר על סוגי המזונות אשר נוכל לטחון באמצעות הטוחן.
בידוד לרעשים:
טוחן האשפה נמצא במטבח הביתי שלנו ולכן נרצה להימנע ככל האפשר מרעשים מיותרים.
יש לבדוק את רמת הרעשים של טוחן האשפה (האם יש בידוד כנגד רעשים) בזמן טחינת מזון.
טכנולוגיית הטחינה:
המנוע הוא לב הטוחן, ולכן חשוב מאוד שנתייחס לסוג ומאפייני המנוע כאשר אנו בוחרים את טוחן האשפה.
ישנם שני סוגי מנועים לטוחני אשפה- מנוע אינדוקציה ומנוע פחם.
מנועי אינדוקציה לטוחני אשפה עדיפים על מנועי פחם עקב העברת כוח יעילה ,פעולה שקטה ואורך חיים גבוה ללא תקלות.
האם שמעתם את הטענה כי מהירות סיבובי מנוע פחמי גבוהה ממנוע אינדוקציה? להלן הסבר:
מהירות סיבוב מנוע האינדוקציה שהיא בין 1480 ל1780 סיבובים בדקה הינה מהירות אופטימלית לטחינת שאריות מזון, והכי חשוב- העוצמה ומהירות הסיבוב אינה יורדת עם הכנסת אשפה!
מהירות סיבוב מנוע פחמי גבוהה יותר אך יורדת דרמטית בעת הכנסת מזון לטוחן ולכן אינה אופטימלית לטחינת מזון אורגני.